0

Vårt namn, Plant2Plast, kommer från processen att använda naturliga råvaror som ett alternativ till plast.

På Plant2Plast strävar vi därför efter att erbjuda det mest hållbara och miljövänliga alternativet till traditionella produkter. Därför jobbar vi hårt med att designa lösningar som är så miljövänliga som möjligt. I praktiken innebär det att vissa produkttyper inte är biologiskt nedbrytbara, men vi arbetar därför extra hårt för att göra produkten så C02-neutral som möjligt, använda återvinningsbara resurser som vår RPET och använda råvaror av bästa kvalitet.

Vi håller noga koll på marknaden och vad som kan utvecklas med dagens teknik, vilket för oss är väsentligt, då vi strävar efter att ha så många miljövänliga produkter som möjligt som möter och möter våra kunders behov.

Inom takeaway har EPS-skum hittills varit extremt populärt. Men en ökande trend på den globala marknaden, där materialet har förbjudits inom flera områden, har lett oss på vägen mot ett miljövänligt alternativ. Sockerrörsfiber. Detta material är framställt av en restprodukt från sockerindustrin och är med sin starka struktur och sitt naturliga ursprung en utmärkt motsvarighet till EPS-materialet. De hållbara sockerrörsfibrerna är komposterbara och kan fås i många olika användningsformer. Vi är ständigt i ständig dialog med designteamet och kunderna för att utveckla nya lösningar med sockerrörsfibrer.

På Plant2Plast har vi sedan vår tidiga start fokuserat på att främja användningen av miljövänliga livsmedelsförpackningar. Vi har valt den inriktningen för att hållbarhet och kvalitet är en viktig del av företagets filosofi. Därför försöker vi också hela tiden utöka vårt utbud av miljövänliga förpackningar, så att kunderna har möjlighet att göra minst ett hållbart val.

För att understryka och visa våra många kunder, partners och kollegor vårt engagemang blev vi Plant2Plast FSC® C132484 certifierade 2017, och för att ytterligare betona vårt ansvar på området har vi på Plant2Plast ingått ett samarbete med WWF World Wildlife Fund i Danmark som tillförordnad företagssponsor till glädje och nytta för naturen.

Plant2Plast arbetar hårt för att säkerställa den bästa lösningen för våra kunder. Vi har många önskemål där vi inte kan erbjuda en helt biologiskt nedbrytbar produkt till våra kunder, eftersom ersättningsprodukten inte kan uppfylla samma specifikationer som deras tidigare använda produkter. Men vi arbetar därför inom detta segment för att erbjuda kunderna andra lösningar som är mer CO²-neutrala, återvinningsbara, miljövänliga och generellt hållbara.

Att erbjuda hög kvalitet går oftast på bekostnad av ett högre pris, och även om vi inte kommer att kompromissa med kvaliteten ser vi hela tiden till att fokusera på nya produktionsmetoder och nya material för våra standardprodukter, så att vi kan erbjuda kunderna en av de mest konkurrenskraftiga priser på marknaden.

Vi sätter alltid upp mål för oss själva så att vi säkerställer ökade framsteg inom hållbarhet. Därför arbetar vi utifrån några principer som är djupt integrerade i vår organisationskultur. Vi arbetar för att ständigt utöka vårt miljövänliga produktsortiment. Där vi fokuserar på att hitta fler och fler biologiskt nedbrytbara alternativ som ersätter de nuvarande redan hållbara lösningarna. Vi brinner för våra lösningar, därför arbetar vi ständigt med att själva ta fram dessa lösningar och designa dem internt, samt ge råd till kunder om deras idéer och design. Vi vill minska vårt CO²-avtryck, det gör vi genom att ständigt optimera våra processer, från design till transportsystem.

Vi försöker associera den hållbara bakgrunden till vårt namn. Genom att vägleda våra kunder att köpa miljövänliga förpackningar, så långt det är möjligt. Därför kämpar vi allt mer för att utöka vårt hållbara sortiment, så att vi en dag i framtiden kan erbjuda ett heltäckande biologiskt nedbrytbart, återvinningsbart och miljövänligt sortiment.

Vi ser fram emot ett bra samarbete.