0

Försäljnings- och leveransvillkor

Följande försäljnings- och leveransvillkor för Plant2Plast A/S (nedan kallat ”Plant2Plast”) gäller vid försäljning av alla produkter och/eller tjänster från Plant2Plast, såvida de inte uttryckligen avviks från eller ändras genom annat skriftligt avtal.
Kundens angivande av särskilda eller allmänna villkor i anbudsmaterial, beställning, accept, köpvillkor m.m. anses inte vara ett avsteg från dessa villkor, såvida inte Plant2Plast skriftligen har godkänt avvikelserna.

Priserna är exklusive moms men inkluderar leverans och administrationsavgift.

Produktinformation

På plant2plast.dk avslöjas produktens viktigaste egenskaper, för ytterligare information eller frågor om befintlig information kan ett mail skickas till post@plant2plast.dk.
Alternativt, se vårt tekniska datablad på baksidan av katalogen.

Variation i produkterna kan förväntas då delar av produkterna är gjorda av naturmaterial och/eller härrör från olika partier/partier och därför tolereras variation i både storlek, volym, färg, dimensioner, tjocklek, vikt och tryck. Dessutom tas reservationer för att produktionsmängden kan variera med +/-5 %.

Observera att dimensionerna på våra produkter är definierade utifrån våra fabrikers produktionsstandarder.
Eventuella avvikelser avseende mått regleras utifrån våra mätstandarder.

För ytterligare information eller för frågor om specifika mått, vänligen kontakta oss direkt.
Plant2Plast skickar gärna prover på utvalda produkter så långt det är möjligt. Frakt betalas av mottagaren.

Beställnings- och kontaktuppgifter

Plant2Plast A/S
CVR/SE: 38740962
Tlf.: (+45) 64 65 32 77
E-mail: post@plant2plast.dk
Adress: Nellemosevej 14, 5683 Haarby, Danmark

Leverans

Plant2Plast levererar i regel endast till företagsadresser.
Vid leverans till privata adresser skickas paketet till närmaste paketbutik, förutsatt att det inte finns någon på plats som tar emot varan/varorna.
Kunden ansvarar därefter för hämtning i paketbutiken.

Förväntad leveranstid för standardvaror är inom 3-5 arbetsdagar vid beställning före 11:00. Vi förbehåller oss rätten till slutsålda varor och prisändringar. Det kan uppstå en 1-dags försening under hektiska perioder.

Fri frakt för leveranser till grossister och privatpersoner vid köp över 4 000 SEK, exklusive moms och eventuella särskilda skatter. Gäller endast brofasta öar i Danmark. Erbjudandet gäller endast ett utlämningsställe per beställning.
Om inga godkända bytespallar levereras vid leverans kommer köparen att faktureras för bytespallar motsvarande 100 DKK per styck exklusive moms.

Plant2Plast betalar inte för extra leveranskostnader om:

  • en felaktig leveransadress har angetts.
  • mottagaren är inte närvarande för att ta emot paketet vid leverans.

Alla beställningar levereras som standard mellan kl 08-16. Om öppettider anges vid beställning kommer ett försök att levereras inom öppettiderna göras. Detta är ingen garanti. Om försändelsen misslyckat har försökt levereras kommer mottagaren att meddelas genom en lapp i brevlådan med relevant kontaktinformation. Hädanefter är det mottagarens ansvar att kontakta transportföretaget och ordna omleverans eller hämtning av beställningen.

Plant2Plast tar inget ansvar för försenade leveranser till följd av detta.

Om paketet är skadat och/eller det finns fel i försändelsen ska detta noteras på fraktsedeln vid mottagandet av paketet. Det krävs att mottagaren skaffar sig en signatur från transportören som bevis.
Vidare ska bilddokumentation av skadan uppvisas. Plant2Plast ska meddelas om skador och/eller fel i frakten senast 3 dagar efter mottagandet.

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i minimipriset för leverans utan kostnad.

Priser och betalning

Alla våra priser anges i ExWork, om inte annat avtalats med den enskilda kunden. Alla priser som visas är inklusive skatter om inte annat anges, inklusive statliga skatter och punktskatter, och exklusive moms. Reservation görs för prisförändringar i skatter.
Betalning av faktura ska ske inom 8 dagar från leverans, om inte annat överenskommits med Plant2Plast.
Förfallna fakturor kan bli föremål för en påminnelseavgift med en ränta på 1,5 %.
Förstagångsköpare, både företag och privata, måste betala det fakturerade beloppet vid val av faktura innan varorna kan skickas. Återkommande kunder kan registrera sig för leverantörsservice för att undvika förskottsbetalning.

Skadade varor och reklamationsrätt

Varor som tas emot bör omedelbart inspekteras för eventuella skador eller defekter. Om det finns synliga skador på den levererade varan är köparen skyldig att anteckna detta på fraktsedeln och bilder på det skadade godset uppskattas. Om mottagandet av den/de skadade varan/varorna vägras ska eventuell reklamation anmälas till Plant2Plast innan retur, och max 14 dagar efter mottagandet av varan. Plant2Plast ersätter inte varor som förlorats eller försenats till följd av force majeure.

Plant2Plast ersätter inte indirekta förluster vare sig till följd av försenad leverans eller retur av varor.
Plant2Plast kan inte hållas ansvarigt för några konsekvenser av användningen av våra produkter och information, inklusive härledda anspråk och följdförluster.

Återlämna varor

Vänligen kontakta oss före retur via e-post eller telefon och ange returvarorna. Varor ska returneras senast 14 dagar efter mottagandet. Varan ska returneras obruten och oskadad i originalförpackningen.
Vid retur av varor ska dokumentation för originalbeställning(erna) visas upp.

Om varor returneras utan att Plant2Plast kontaktats i förväg, eller om varorna returneras i skadat skick, förbehåller vi oss rätten att vägra mottagande och kreditering av varorna. Returer av öppnade kartonger krediteras inte om det finns synliga tecken på användning och/eller delar av varan har tagits ur kartongen. Vi tar inte ut någon administrationsavgift för att skapa kreditnotor. Plant2Plast krediterar inte specialdesignade produkter eller produkter med kunders egen logotyp.

Om en vara returneras på grund av ett fel från Plant2Plasts sida täcker vi hela kreditbeloppet för varan/varorna. Förutsatt att felet rapporteras till Plant2Plast senast 3 arbetsdagar efter mottagandet av varan/varorna.

Kundavtal och specialpriser
Kundavtal som ingåtts med Plant2Plast är exklusivt förbehållna den enskilda kunden eller företaget.
Information om inloggning, lösenord och priser är därför endast reserverad för den enskilda kunden eller företaget och får inte lämnas vidare till andra parter.

Villkor som anges på plant2plast.dk ersätter försäljnings- och leveransvillkor för alla tidigare villkor som anges i kataloger publicerade av Plant2Plast.

Senast uppdaterad: 2022-04-21 08:08