0

Vårt sortiment tillverkas i första hand av papper, palmblad, sockerrörsfiber och olika typer av plast, varav merparten är återvunnen PET-plast

Papper

Papperet används t.ex. för våra koppar, porslinslådor och mer. Råvaran importeras i stora rullar – antingen med eller utan olika beläggningar, varefter papperet bearbetas och formas till slutprodukten. Beläggning av papperet är ofta en nödvändighet, eftersom papper ensamt absorberar vätskor eller fett från mat. Vi erbjuder olika typer av beläggning som alltid kommer att matcha produktens användning och kundens behov.

ISLA

Isla-papper är återvinningsbart, komposterbart papper med en vattenbaserad lack tillverkad i Finland, detta material är ett helt innovativt sätt att tillverka papper – det betyder helt enkelt att din pappersmugg har en plats att ta vägen till efter användning, nämligen för återvinning!

Palmbladsartiklar

Våra palmbladsartiklar produceras ganska okomplicerat, men kräver manuellt arbete. Som namnet antyder kommer palmbladsplattor och skålar från torkade palmblad som fallit naturligt till marken. De samlas sedan upp och transporteras till produktionsanläggningarna, där de pressas och skärs till önskad form av manuellt manövrerade maskiner. Detta gör att materialet går igenom en relativt långsam process, varför det ofta inte är en produkt som finns tillgänglig i stora mängder åt gången.

Sockerrörsfiber

Till skillnad från palmbladsprodukterna massproduceras artiklar av sockerrörsfiber. När man utvinner socker ur sockerrör står man kvar med en restprodukt i form av fibrerna från sockerrören. Vi använder dessa fibrer som råvara för tillverkning av några mycket estetiska och hållbara produkter. På grund av materialets naturliga ursprung kan produkterna komposteras efter användning. Efter att fibrerna har rengjorts finfördelas de och suspenderas i vatten, så att en ”massa” erhålls. Med hjälp av formgjutning kan vi tillverka produkter i alla tänkbara former – typiskt tallrikar, fat, skålar och andra hämtmatsförpackningar.

RPET 

RPET är en förkortning för återvunnen polyetylentereftalat. Viktigt för oss är att vi endast erbjuder miljövänliga lösningar till våra kunder. Därför är RPET ett bra val för din hållbara lösning. RPET är ett starkt material som är livsmedelsgodkänt, vilket innebär att det kan användas i alla möjliga lösningar. I återvinningsprocessen kan du helt enkelt rengöra RPET-materialet och smälta det till nya produkter, men detta är inte den enda återvinningsmetoden. Man kan också kemiskt bryta ner RPET-materialet, sedan omvandla det till det så kallade RPET-hartset, från vilket nya RPET-produkter kan gjutas. RPET är ett av de mest återvunna materialen i världen, och därför ser vi potential i denna produkt tills vetenskapen har utvecklat ett biologiskt nedbrytbart alternativ.

Vi strävar efter att vägleda våra kunder på bästa möjliga sätt, så att vi säkerställer att våra kunder får exakt den produkt och tjänst de behöver.