0

Cases

Q8 Case

2021 skapade Plant2plast ett 100 % plastfritt förpackningsprojekt tillsammans med Q8, utifrån detta.

Q8 ville ha några revolutionerande nya förpackningar som speglade marknadstrenden för hållbarhet och något som enkelt kunde marknadsföras och ge ett starkt budskap på några rader:

Plastfri förpackning

Q8 skriver våren 2022 på sin Linked IN 100% plastfria förpackning i Q8 Danmark A/S! Under de kommande månaderna kommer Q8 Danmark A/S att rulla ut 100 % plastfria förpackningar, samtidigt som en god kundupplevelse bibehålls med det nya Greaseproof-pappret. Det nya förpackningskonceptet har tagits fram i samarbete med Plant2Plast A/S & Marketsquare, som har hjälpt till att skapa ramarna för att hela projektet ska bli möjligt.

Jag är otroligt stolt över att ha stått vid rodret i det här projektet och att vara anställd av ett företag som ger utrymme att arbeta med och som vill investera i hållbarhet.
Dessutom vill jag bara tacka Line Pedini RasmussenKarina BryrupNicolai Przewlocka & Marie Sheye Lund för deras fantastiska hjälp med projektet!

Ny förpackning är 100% plastfri.

Om du tidigare har köpt en måltid på någon av våra stationer kan du ha fått den i en PE-belagd påse behandlad med plast på insidan för att hålla påsen tät. I framtiden kommer du att uppleva samma praktiska egenskaper, så vår mat är fortfarande lätt att ta med på språng, men påsarna är nu 100% fria från plast. Det är väsentligt för oss att utveckla förpackningar med minskad klimatpåverkan som samtidigt har kundernas behov i fokus.

Majoriteten av våra egna förpackningar i livsmedelskategorin är nu fria från plast och vi arbetar med att fasa ut eller uppdatera resterande produkter så att vi kan nå målet att fasa ut all plast i våra livsmedelsförpackningar.